Ελληνικά

Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

Featured

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 21+
Θεματικός Κύκλος: Φροντίζω το Περιβάλλον
ΘΕΜΑ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηλικιακή ομάδα: Στ’ Δημοτικού - Α’ Γυμνασίου

Συνοπτική Περιγραφή Διδακτικού Σεναρίου
Το παρόν διδακτικό σενάριο είναι μία πρόταση αξιοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας διαδραστικών ψηφιακών χαρτών του ArcGIS Online (https://www.arcgis.com/) και εντάσσεται στον τομέα της «Παγκόσμιας και τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς» της ενότητας «Φροντίζω το Περιβάλλον». Το σενάριο έχει τίτλο «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». Πρόκειται για την αξιοποίηση ενός ψηφιακού διαδραστικού χάρτη με θέμα την Ευρώπη και τον πολιτισμό της που έχει δημιουργηθεί στη δωρεάν διαδικτυακή ψηφιακή πλατφόρμα ArcGIS Online και παρουσιάζεται σε επάλληλα επίπεδα. Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα σύνορα και οι χώρες της Ευρώπης, οι πρωτεύουσες των χωρών, οι πρωτεύουσες πολιτισμού, ο χωρισμός της Ευρώπης σε 4 περιοχές (Σκανδιναβία, Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη), γλώσσες και μια αμετάφραστη λέξη από κάθε μια, οικογένειες γλωσσών (Λατινογενείς, Γερμανογενείς, Σλαβικές και άλλες καθώς και χώρες με παραπάνω από μια επίσημη γλώσσα), καθώς και μνημεία και έργα τέχνης.
Οι μαθητές/τριες γνωρίζουν την Ευρώπη και τον πολιτισμό της μέσω των πολλαπλών επιπέδων του ψηφιακού χάρτη τα οποία προσφέρουν πλούσιο πολυμεσικό υλικό, όπως βίντεο, εικόνες, πληροφορίες και ήχο. Καθόλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων που προτείνονται, οι μαθητές/τριες εργάζονται σε ομάδες κι έτσι προωθείται η συνεργατικότητα καθώς κι άλλες δεξιότητες όπως η επικοινωνία και η κριτική χωρική σκέψη. Οι ομάδες εκφράζουν τις απόψεις τους και παρουσιάζουν στην ολομέλεια τις εργασίες τους, συμπληρώνουν φύλλα εργασίας, ενώ στο τέλος καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη δημιουργία του δικού τους διαδραστικού ψηφιακού χάρτη στο ArcGIS Online.

Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Σχέδιο Εργασίας

Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Δραστηριότητα 1

Πολιτιστική Κληρονομιά

Δραστηριότητα 1- Φύλλο Εργασίας

Δραστηριότητα 2 Φύλλο Εργασίας 1

Δραστηριότητα 2 Φύλλο Εργασίας2

Δραστηριότητα 2 Φύλλο Εργασίας3

Δραστηριότητα 2 Φύλλο Εργασίας4

Δραστηριότητα 2 Φύλλο Εργασίας5

Δραστηριότητα 3 Φύλλο Εργασίας

Βοηθήματα Εργαστηρίων

 

 

 

 

Last modified onΔευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 17:58
(0 votes)
Read 108 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Το Κέντρο Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης digital-earth ιδρύθηκε στις 08/6/12 μετά από έγκριση της επιτροπής αξιολόγησης του digital-earth.eu Centre of Excellence του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Digital-earth (Comenius Network project)

Στόχοι του Κέντρου 1) να βοηθήσει στην προώθηση των σκοπών της ψηφιακής γεωγραφίας στο εκπαιδευτικό σύστημα και να κάνει ευρέως γνωστά τα αποτελέσματα από τη χρήση της 2) να συνδράμει στην διατήρηση και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της ψηφιακής γεωγραφικής εκπαίδευσης

 

Σκοποί του Κέντρου α) να προωθήσει την ψηφιακή γεωγραφία στα αναλυτικά προγράμματα β) να κατασκευάζει, να διαχέει και να προσαρμόζει ψηφιακά εργαλεία για τη γεωγραφική εκπαίδευση γ) να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς στην ψηφιακή γεωγραφία

 

Aπευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και σε στελέχη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ψηφιακή γεωγραφία στην εκπαίδευση, σε Κέντρα Εκπαιδευτικής Έρευνας, σε Κέντρα λήψης αποφάσεων για την εκπαίδευση.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος