Ελληνικά

http://arcg.is/1F44NlL Οικολογικός Χάρτης Ελλάδας

Σοφία Πουλτίδου

   Ο χάρτης προβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο τις ανθρώπινες απώλειες που έχουν προκύψει από σεισμικές δονήσεις για το χρονικό διάστημα 1970 -2008. Τα δεδομένα εξήλθαν μέσω γραφικών αναπαραστάσεων από το ελεύθερο λογισμικό Gapminder ( http://www.gapminder.org ) όπου επιτρέπεται η παρουσίαση, η χρήση και η κατανόηση των επίσημων στατιστικών και άλλων πληροφοριών σχετικά με την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και ενσωματώθηκαν σε πίνακες στον διαδικτυακό χώρο του Google Drive. 

Ζαχαρούλα Μπίνου 2015.

Η χαρτοσύνθεση περιλαμβάνει τα σημαντικότερα ηφαίστεια της Ελλάδας (ενεργά και ανενεργά) καθώς και τα επίκεντρα των σεισμών που συνέβησαν από το 550 π.Χ. έως και το 2014. Δημιουργήθηκε από την Αγγελική Μπερετζίκη.

Το Κέντρο Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης digital-earth ιδρύθηκε στις 08/6/12 μετά από έγκριση της επιτροπής αξιολόγησης του digital-earth.eu Centre of Excellence του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Digital-earth (Comenius Network project)

Στόχοι του Κέντρου 1) να βοηθήσει στην προώθηση των σκοπών της ψηφιακής γεωγραφίας στο εκπαιδευτικό σύστημα και να κάνει ευρέως γνωστά τα αποτελέσματα από τη χρήση της 2) να συνδράμει στην διατήρηση και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της ψηφιακής γεωγραφικής εκπαίδευσης

 

Σκοποί του Κέντρου α) να προωθήσει την ψηφιακή γεωγραφία στα αναλυτικά προγράμματα β) να κατασκευάζει, να διαχέει και να προσαρμόζει ψηφιακά εργαλεία για τη γεωγραφική εκπαίδευση γ) να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς στην ψηφιακή γεωγραφία

 

Aπευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και σε στελέχη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ψηφιακή γεωγραφία στην εκπαίδευση, σε Κέντρα Εκπαιδευτικής Έρευνας, σε Κέντρα λήψης αποφάσεων για την εκπαίδευση.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 guests και κανένα μέλος